HEY YOU, het gezicht achter de camera, Samantha! 
M’n vrienden noemen me ook wel Sam of Sem. Heel soms Sammie, kies je favoriet ;) 

HEY YOU, het gezicht achter de camera, Samantha! 
M’n vrienden noemen me ook wel Sam of Sem. Heel soms Sammie, kies je favoriet ;) 


Samantha

Op de middelbare school was er een meisje, jaartje ouder, klas hoger en die was veel bezig met fotograferen, vooral zelfportretten en daarna deed ze die super tof photoshoppen. Dat wilde ik ook dacht ik! Ja.. proberen, doen, doen, doen maar photoshop ging me niet heel goed af, dus het bleef bij leuke en grappige zelfportretjes en wat kiekjes in de natuur en in het mooie Rotterdam. 

Vervolgens moest er een mbo opleiding gekozen worden maar ik wist helemaal nog niet hoe en wat. Ik vond heel veel dingen leuk. Nog steeds. Toen kwam er iemand naar me toe en vertelde me over de fotografie opleiding. Geen idee dat dit er was maar ik dacht gelijk, JA dat wil ik gaan doen! En hoppakee, Met m’n toelatingsopdracht ging ik er vol voor en het leek al alsof ik begonnen was, ik was zo enthousiast en mocht er gelijk een verhaal mee vertellen. Storytelling, ik weet zeker dat het daar is begonnen, tot de dag van vandaag!

Photoshop is me de hele opleiding niet goed afgegaan ;) net als studio fotografie. Nee ik moest echt die verhalen vast leggen. 
Ik ging stage lopen bij een bruids- en portret fotograaf en dat was de beste keuze ever. Ik heb zoveel geleerd en meegemaakt wat ik nu nog mee neem in mijn werk en als persoon zelf. Het voelde echt als thuis komen. Het voelde goed, het voelde als mijzelf. 

Ik word er nog steeds zo gelukkig van. De connectie met mensen. Ik ben altijd op recht geïnteresseerd en nieuwsgierig. Mensen fascineren mij. Samen met hun verhaal. Ik word dan altijd zo enthousiast. When we meet, you’ll know ;-)

Waar ik naast fotograferen heel gelukkig van word is dansen. Ik laat alles wat vast zit in m’n hoofd en lichaam los. Bezig zijn met de dans en je eigen lichaam voelen, hoe het beweegt. 
Zo dans ik ook een beetje om jullie heen. Zonder dat jullie het merken. Of jullie doen gewoon lekker mee!